Vragen? Bel 0517-856420
Woning verkopen?   Bel 0517-856420
Woning foto
Verkocht

Oudebildtdijk 860 en 862 in Sint Jacobiparochie

Specificaties

Aantal kamers : 2 (1 slaapkamer)
Woonoppervlakte : 65 m²
Perceeloppervlakte : 470 m²
Bouwjaar :
Energielabel : G
Prijs € 127.500 k.k.

Woningomschrijving

IN VERBAND MET DE VELE REACTIES ZIJN DE BEZICHTIGINGSMOMENTEN VOL! U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst d.m.v. een mail te sturen naar info@makelaardijharlingen.nl, alvast dank voor uw begrip.

Gelegen aan de langste straat van Nederland liggen deze twee dijkhuisjes. Het betreft Oudebildtdijk nummer 860 en 862. De twee huisjes zijn door de vorige eigenaar samengevoegd. De twee huisjes zijn gelegen op een perceel van 470 m2. De totale woonoppervlakte van de huisjes is 65 m2. De huisjes beschikken deels over kunststof kozijnen en dubbele beglazing. Het energielabel is G. Bouwjaar van de huisjes is 1780.

Langs de Oudebildtdijk vind je vele galerieën. Al eeuwen voelen kunstenaars zich aangetrokken tot dit weidse landschap. Op ongeveer 2km afstand kom je aan bij de dijk om heerlijk te wandelen of uit te waaien.

Op een kleine afstand treft u Sint Jacobiparochie en Sint Annaparochie. Hier heb je voorzieningen zoals sportverenigingen, supermarkten en winkels.

Indien u de woning wilt bezichtigen, bent u van harte welkom op de bezichtigingsdagen die wij hiervoor gepland hebben. Deze zijn op maandag 21 juni 2021 en woensdag 23 juni.  

De Oudebildtdijk heeft als status ‘Beschermd dorpsgezicht’  en de huisjes op nummer 860 en 862 vallen hier ook onder. Met name het feit dat ze “Op de Rolling” staan en de ouderdom van huisje 860 maken deze uniek en extra belangrijk.
Het Op de Rolling staan wil zeggen dat de huisjes op een stenen verhoging ( stoep ) staan. Dit was de oude hoogte van de dijk, maar deze is ooit afgegraven om de rijweg te verbreden en zodoende ontstond een hoogteverschil wat op deze manier opgevangen is.
Er zijn nog maar een paar plaatsen op de dijk waar de Rolling voorkomt en dit is van historisch belang. Ook het uiterlijk van nummer 860 is beschermd. Zoals je kunt zien bij het huis op nummer 858 hoeft dat totaal geen belemmering te zijn. (deze staat ook Op de Rolling)
De Rollings geven een extra dimensie aan de dijk en de huisjes en zijn ook voor toeristen een leuke bezienswaardigheid. Toekomstige bewoners zijn hier mede verantwoordelijk voor.


Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat de onroerende zaak meer dan 240 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
Tenzij de verkoper de kwaliteit hiervan gegarandeerd heeft, staat hij niet in voor de funderingen, de vloeren, de leidingen, voor de electriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.). Bouwkundige kwaliteits-gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopakte omschreven woongebruik.”

Het is koper bekend dat verkoper het verkochte nimmer heeft bewoond en uit dien hoofde niet bekend is met enig (verborgen) gebrek aan het verkochte. Koper aanvaardt het verkochte daarom voetstoots (of: "as is')

Perceel D 395 recht van Opstal
Perceel D 396 eigengrond