Vragen? Bel 0517-856420
Woning verkopen?   Bel 0517-856420
Woning foto
Verkocht

Terp 23 in Sexbierum

Specificaties

Aantal kamers : 6 (4 slaapkamers)
Woonoppervlakte : 184 m²
Perceeloppervlakte : 295 m²
Bouwjaar : 1930
Energielabel : C

Woningomschrijving

Groot gezin, kantoor aan huis, gelijkvloers wonen of mantelzorg?

Wegens emigratie zeer gunstig instap klaar woonhuis te koop. Op loopafstand van de Waddenzee, fietsafstand van Harlingen en een uur rijden van Amsterdam, ligt deze volledig en prachtig gerenoveerde, geïsoleerde en verduurzaamde (100% elektrische en gasvrije) jaren dertig woning aan een rustig, kindvriendelijk parkje. Het huis staat op 295 m2 eigen grond en heeft een enorme aanbouw - met 2 zadeldaken en 2 platte daken aan de achterkant - die uitkomt op een afgesloten patio op het Zuiden, waardoor zon en privacy gegarandeerd zijn. Voor is er tuin met uitzicht op het parkje en de patio is via de zijkant van het huis makkelijk bereikbaar. De huidige eigenaar heeft het pand van maar liefst 184 m2 NEN effectief gebruiksoppervlak (voorheen 206 m2 maar verdiepingen keuken en uitbouw zijn verwijderd) in de zomer van 2021 gekocht en is er sindsdien in samenwerking met verschillende specialisten fulltime bezig geweest met renoveren. Naast de grote slaapkamer beneden is er nog een inpandige ruimte van 7m2 met een eigen trap. In deze ruimte is er een grote inbouwkast gemaakt en daardoor zeer geschikt als dressingroom of opslagruimte.

De woning is zeer geschikt voor een groot gezin en als kangoeroewoning of woning met praktijk aan huis vanwege de grote kamer achter het huis op de begane grond met eigen badkamer en suite. 

Het energielabel is op dit moment C maar na het plaatsen van de zonnepanelen (koop of huur, dat is aan koper) is dat A. Alle voorzieningen zijn getroffen. Solarkabels lopen van meterkast naar het grote platte dak en zijn weggewerkt in de muren en plafonds. 

Werkelijk alles is gedaan:
-Er zijn 10 elektrische radiatoren aangebracht door het huis, handmatig bedienbaar met afstandsbediening en centraal via wifi app op telefoon of laptop. De badkamers hebben elektrische handdoekradiatoren.
-Er zijn twee elektrische doorstromers met Energielabel A voor warm water geïnstalleerd. Een voor de benedenverdieping en een voor de bovenverdieping.
-De gehele begane rond is begin december geëgaliseerd door de firma Kroon Hindeloopen.
-Per 10 januari 2023 is er een TriStar keuken geplaatst met kookeiland en spoelwand, beiden met robuust donkergrijs composiet werkblad en zeer veel witte lades. Het kookeiland is maarliefst 2 meter en 60 centimeter lang en 1 meter en 5 centimeter diep. De spoelwand is 2 meter en 20 centimeter lang en 70 centimeter diep. In de hoek is er nog een hoge kastopstelling met Pelrim koelkast en Miele koffiemachine. Het kookeiland heeft een Atag inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging en een Siemens Combi oven. De spoelwand heeft een RVS spoelbak, Siemens vaatwasser en een Combi Quooker. Foto's volgen.

-De 2 pannendaken aan de uitbouw zijn opnieuw gelegd en voorzien van nieuw dakbeschot, dampfolie, tengels, panlatten en isolatie. Het pannendak van het woonhuis is opnieuw gelegd en waar nodig zijn de pannen vervangen. Op het schuine dak van het woonhuis liggen Friese golfjes op de schuine daken van de achterste twee aanbouwen Oud Hollandse pannen. Van alle daken is het daklood vervangen en zijn de oude dakgoten en regenpijpen vervangen voor zink.
-De 4 platte daken zijn voorzien van nieuwe Bitumendakbedekking, hardhouten boeidelen, aluminium trimmen en zinken regenpijpen. 
-Er is een nieuwe 3 x 35 ampère aansluiting aangebracht door Liander met maar liefst 20 groepen en 4 x krachtstroom (voor inductie koken, 2 x elektrische doorstromer en aansluiting elektrische auto in voortuin) met bijhorende nieuwe moderne meterkast door Elektrotechniek Franeker BV.
-Alle elektrische bedrading is vervangen door 3 x 2,5 mm2 VD draad in mantelbuis in het hele huis en alle schakelaars en wandcontactdozen zijn verplaatst en vernieuwd. Voor krachtstroom zijn YMVK 5 x 2,5 mm2 kabels gebruikt. 
-Er zijn 72 stopcontacten aangelegd door het hele huis en 36 LED spots.
-Er is aansluiting gemaakt voor zonnepanelen op het grote platte dak en er zijn solarkabels gelegd vanaf het platte dak tot aan de meterkast. Zonnepanelen hoeven dus alleen nog aangesloten te worden.
-Alle vertrekken hebben een eigen CAT 5 internetaansluiting. 
-Alle koperen waterleidingen zijn vervangen door 16 mm flexibele aluminium/kunststof leidingen met Uponor perskoppelingen en alle afvoeren zijn vernieuwd en verlegd (110 mm voor wc's en 50 mm voor water).
-Alle kabels, leidingen en afvoeren zijn weggewerkt in de betonnen vloeren, wanden en plafonds.
-Gasaansluiting en -meter is verwijderd door Liander.
-Er is een compleet nieuwe aansluiting op het gemeentelijk riool gemaakt van achter het huis naar voren. De regenpijpen van de aanbouw achter incluis. 
-De houten vloeren van de benedenverdieping zijn verwijderd en vervangen door duurzaam schuimbeton.
-De locatie van de trap naar boven is verplaatst en de trap is vervangen door een veel grotere en minder steile trap.
-De vloer van de bovenverdieping is vervangen en geïsoleerd en de kamerindeling is gewijzigd dus alle wanden zijn opnieuw opgetrokken.
-Alle 11 binnendeuren in het huis zijn vernieuwd en geschilderd.
-Alle houten kozijnen, trappen en balken zijn wit geschilderd.
-Er zijn 6 dakramen toegevoegd aan de aanbouw achter en 2 lichtkoepels in de badkamer aan de achterzijde.
-Alle muren en plafonds zijn voorzien van SLS houten regelwerk, geïsoleerd, voorzien van gipsplaten, gestukt en gesausd. 
-Er zijn 2 badkamers en 3 wc's. De badkamer op de begane rond naast de slaapkamer heeft een ligbad met sterrenhemel, hangend toilet en dubbele wastafel. De badkamer op de verdieping heeft een inloopdouche, enkele wastafel en hangend toilet. In de hal beneden is een derde hangend toilet met fonteintje. 
-Al het enkel glas is vervangen door dubbel glas (36 glasvlakken) en er zijn 18 kozijnen vernieuwd. 
-De buitenzijde van de erker voor en de aanbouw achter en ook de drie dakkapellen zijn mooi afgewerkt met duurzaam Douglas hout en in de Douglasolie gezet.
-Er zijn twee aansluitingen gemaakt voor tuinverlichting voor en achter.
-Gaskachel is vervangen door inbouw openhaard met nieuw dubbelwandig rookkanaal en vonkenkap.
-Er is een aparte waskamer met wasmachine- en wasdrogeraansluiting/afvoer (ieder op eigen stroomgroep) en daar hangen ook de elektrische doorstromers (beiden op eigen krachtstroomgroep); een voor de warmwatervoorziening van de badkamer boven en een aparte voor de keuken en badkamer beneden.
-Gekoppelde rookmelders volgens bouwbesluit 2022 zijn aangebracht.
-Er is een stenen pad aangelegd langs de woning waar zich een Douglas tuinschutting met poort bevindt. Daarachter is een heerlijk beschutte en afgesloten patio aangelegd met houten terras van 42 m2. 
-De voortuin is helemaal op de schop gegaan. De betegelde parkeerplaats is verwijderd. Alle boomstronken zijn eruit gehaald en er is 6 kuub pootaarde geplaatst.
-De gehele begane rond is begin december geëgaliseerd door de firma Kroon Hindeloopen.
-De erfpacht is afgekocht dus eigen grond.

Oplevering kan per direct! De woning zal onder de clausule 'as is' verkocht worden ivm emigratie.

Indeling:
De entree bevindt zich aan de zij/achterkant van de woning alwaar men binnenkomt in een hal met toilet voorzien van een hangende wc en fonteintje. Verderop in de hal zit de nieuwe meterkast en daar tegenover een toegangsdeur tot een kleine kelder waar de watermeter zit. Vanuit de hal loopt u rechtdoor naar de grote eetkamer met uitzicht over de voortuin en het parkje en de ruime woonkamer met openslaande dubbele deuren naar de patio en een openhaard. Terug in de hal kunt u ook rechtsaf waar de zeer ruime trapopgang naar boven zich bevindt. Aan die ruimte grenst ook de afgesloten waskamer. De hal heeft een grote glaspartij en een lichtkoepel. Na de hal volgt de grote keuken met een fantastische hoogte waar de oude balken nog zichtbaar zijn omdat de oorspronkelijke verdieping eruit is gehaald. Het zadeldak is voorzien van 3 dakramen voor extra veel licht. De keuken heeft tevens een eigen deur naar de patio. Na de keuken volgt wederom een hal met trap naar een dressingroom. Deze hal grenst aan een grote en hoge slaapkamer, ook met houten balken in het zicht doordat de vliering is verwijderd. Het zadeldak is voorzien van 3 dakramen. Verder zijn hier 4 zijramen en openslaande dubbele deuren naar de patio. Deze grote slaapkamer heeft een badkamer en suite (uitgerust met ligbad, dubbele wastafel, hangende wc, elektrische ventilatie en badkamerradiator) met plat dak voorzien van 2 lichtkoepels. Als u terug in het woonhuis de trap op gaat komt u op een grote bovenverdieping met 3 afgesloten slaapkamers, ieder met een dakkapel en een badkamer (uitgerust met douche, wastafel, hangend toilet, elektrische ventilatie en een badkamerradiator).